Дали има бактерии върху иконите след като вярващите ги целуват? Опасни

...
Дали има бактерии върху иконите след като вярващите ги целуват? Опасни
Коментари Харесай

Разпространи! Това е важно за всеки! Всички го правим, а последствията са кошмарни! Внимавай! За нищо на света недей да

Дали има бактерии върху иконите след като вярващите ги целуват? Опасни ли са за здравето на хората? Едва ли има религиозен човек, който да се е замислял върху този въпрос… Може ли е църковните икони да бъдат заплаха за християните? Могат ли те да навредят на здравето?

Обикновено, християните застават пред иконата, да си молят за здраве за близките си, или за себе си. Когато кажат молитвата си, те допират с ръка иконата, или я целуват.Правят няколко крачки обратно, кръстят се и излизат. След тях дохожда различен човек, който прави същото…

Истината е, че вярата е последното нещо, което остава след вярващите. Преди нея са бактериите и микробите. А след тях – разнообразие от заболявания.



Каквото и да кажем, църквите не са най-чистото място на света. Поради по-светлите цветове католишките храмове основават възприятие за една по-добра всекидневна хигиена.

В множеството православни църкви царува полумрак, а църковните чиновници по канон носят черно облекло. Възрастните дами, които продават свещи, обикновено чистят всички пространства на църквата, стълбите и амвона.

Колко постоянно се случва това?

Въпрос с нараснала компликация. Или по-скоро въпрос, на който чиновниците в църквата мъчително дават отговор. Подир късото изследване, което направихме, (три от най-посещаваните пловдивски храмове и една черква отвън Пловдив), заключението е следното – дворовете на църквите се почистват по-усърдно, спрямо вътрешността. От този факт биха могли да се създадат някои доста любопитни изводи, само че не това е цел на днешната статия.

Даже и ако приемем, че православните църкви се почистват както би трябвало всеки ден, то опцията вярващите да си тръгнат от църквата, с изключение на с облекчена душа, и с някоя и друга заразна болест, не е по никакъв начин дребна. Вярващите, понякога, изминават десетки километри, с цел да допрян, да се помолят и да целунат иконата на светеца-изцелител.

Колко са хората, които вършат тези дейности в една черква – дневно?

Зависи от това къде се намира тя и дали иконата е известна с някакви целебни свойства. Както и от това, има ли храмов или някакъв различен празник, обвързван с вярата. Темата за „ нечистите икони “  е подхванатата преди време и от Дария Фьодорова – студентка в Британското висше учебно заведение по дизайн, художник и създател на плана „ Пътуване из човешката микробиология “. В рамките на проучването Дария е направила разбор на иконите на част от московските църкви.

Експериментът се е провел в Москва, само че иконите са най-важният симптом на всяка православна черква. Поради това, по всяка възможност подобен резултат да бъде следен и в други църкви, които не са в Москва, а в България, София, Пловдив, или в някои дребни градове, села. Това с безспорна сила се отнася за дребните параклиси, които се намират в планините, или такива, които са на малко налични места…

Ето какво споделя Дария Фьодорова за плана си. „ Целта на нашия опит не е да показа църквите като една огромна бактерия. Този план не отхвърля Бог. Ясно е, че вярата на тези, които вървят на черква всеки ден, е по-силна от концепцията, че иконата може да е мръсна. “

И по този начин, какви бактерии и микроорганизми има върху иконите?

По-голямата част от тях се оказали условно патогенни: стафилококи, стрептококи, Pseudomonas aeruginosa и Е. coli. Върху иконите, които Дария и нейните помощнички са проучвали, не са открити сифилис или антракс, само че това не значи, че в избран случай няма да попаднат там. Ако вярващите, които допират и целуват икони, са с по- слаб имунитет, те могат да се заразят минимум с грип.

Ясно е, че няма по какъв начин да държим сметка на чиновниците в църквата, в каква степен почистват иконите на дневна база. Би било редно, вярващите да избърсват след себе си иконите с мокра антибактериална кърпичка. В края на краищата, християнството ни учи обич към ближния… Защо забравяме това в църквата?

 

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР